Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

СВИКАН БЕ ОБЛАСТНИЯ ЩАБ
ЗА ЗАЩИТА ПРИ БЕДСТВИЯ

Областният управител на Област Враца инж. Венцислав Василев свика Областният щаб за изпълнение плана за защита при бедствия. "Благодаря на всички екипи на пожарната, полицията, спешния център, гражданска защита, ЧЕЗ, за това че положиха максимум усилия това природно бедствие да бъде овладяно", каза инж. Венцислав Василев.
Областният управител е обиколил бедстващите райони. Най - опасно за населените места е било времето от 21.00 часа до 23.00, когато е бил пикът на валежите в областта. Най- голямото количество дъжд паднал на територията на община Враца е около 90л/ м2 .
В община Враца има пострадали къщи в Бели извор и Власатица, вследствие подпочвени води. Най - тежко е положението в село Нивянин, община Борован. Нивото на водата е било около 160 см. Хората са евакуирани от залетите къщи със спасителни лодки.
Няма опасност от скъсване на язовирни стени. Води се постоянно наблюдение на нивото на реките Искър, Огоста и Скът, както и на по-опасните язовири на територията на Област Враца.
Бедствено положение е обявено в три общини в Област Враца - Мездра, Борован и Хайредин.
Директорът на областния съвет на БЧК във Враца Гергана Михалчева заяви, че до часове ще бъдат доставени бутилки минерална вода на пострадалите жителите в наводнените населени места. Подготвени са и одеяла и хранителни пакети за нуждите на населението.

.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM