Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ЗАПОЧНА СЪБАРЯНЕТО НА БАРАКИТЕ
НА УЛ. "РАЙНА КНЯГИНЯ" ВЪВ ВРАЦА

      
      
      
      

Събаряне на бараките, намиращи се на ул. "Райна Княгиня" във Враца започна днес общинската управа. На мястото бе зам.-кметът Светозар Луканов, представители на "ЧЕЗ", "В и К", на полицията и пожарната. "Тези сгради са направени през 1967 г. и са били за временно настаняване на останалите без дом след голямото наводнение във Враца. Бараките са били общо 54, част от тях са съборени през 90-те години и в момента има 11. Всички те са опасни за живеене и ще бъдат съборени, за което има издадени предписания от преди 10 години" - каза зам.-кметът Луканов. Живеещите в тях ромски семейства, който имат уведомления за обезщетение за ползване, вече са получили ключове за други общински жилища, чиято площ не е по-малка от тази на досегашните. "С изключение на две семейства, всички останали имат задължения за ток, вода и наеми. Само за наеми неплатените суми са около 18 000 лева. Задълженията към монополистите ще бъдат платени от Общината, след което по законен ред ще си търсим вземанията" - коментира още Луканов.
Втората причина за премахването на бараките на ул. "Райна Княгиня" е това, че те се намират в част от вододайната зона на Враца. На такова място е недопустимо да има помийни ями и външни тоалетни, каквито има там в момента. Събарянето ще продължи до неделя, след което до три седмици се очаква теренът да бъде разчистен от строителните отпадъци и боклуци, да бъде изравнен и засипан със земя. На това място през пролетта ще бъдат посадени дръвчета. 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM