Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

РИОСВ - ВРАЦА НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛЯ В КОНКУРСА "НАЙ-ЧИСТО НАСЕЛЕНО МЯСТО, ГРАНИЧЕЩО С РЕЗЕРВАТ "ВРАЧАНСКИ КАРСТ"

На официална церемония директорът на РИОСВ - Враца инж.Нели Вачева обяви победителя в конкурса за "Най-чисто населено място, граничещо с резерват "Врачански карст"". Наградата телевизор - LG 32 инча и машина за топла и студена вода, бе връчена на кметския наместник на село Лютаджик Димитър Григоров. Награждаването се проведе на 4 юли в информационния център на РИОСВ -Враца. На събитието бяха поканени да присъстват кметовете на селата Паволче, Челопек, Бели Извор, Лютаджик, Згориград и квартал Бистрец, както и представители на медиите.
По-рано през годината, комисия от експерти от РИОСВ - Враца в областта на управлението на отпадъците, защитени зони от мрежата "Натура 2000" и биологичното разнообразие обходиха селата Паволче, Челопек, Бели Извор, Лютаджик, Згориград и квартал Бистрец и оцениха тяхното състояние по предварително зададени критерии:
1. Състояние на входно-изходните пътни артерии.
2. Осъществен целогодишен контрол от страна на кметовете по отношение правилното третиране на битовите отпадъци в населените места.
3. Поддържане на чистотата в населените места.
4. Работа с жителите на населените места по отношение чистотата и въвеждане на разделното събиране на отпадъци - пластмаси, хартия, стъкло.
5. Състояние на закритите сметища.
6. Формиране на положително отношение и познания в местните общности за отговорно поведение и ангажираност в опазване на биологичното разнообразие и защитените територии.
7. Запознаване на населението с режимите и ограниченията в резерват "Врачански карст".


.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM