Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

СТРОИТЕЛСТВОТО
НА ПАРК "ЛЕДЕНИКА"

Кметът на Враца инж. Николай Иванов и заместниците му инж. Красимира Георгиева, Ангел Вълчев, Светозар Луканов и Красимир Богданов посетиха строителната площадка, където се изпълнява проектът за изграждането на нов парк "Леденика". Строителството върви в график. В момента се терасира алеята на приказките, направени са основите на бъдещия амфитеатър, премахната е старата сграда на посетителския информационен център, готов е далекопровода, който ще захранва мястото с ел.енергия, работи се по довеждащия водопровод. Направени са подземните комуникации.

До края на тази седмица се очаква да приключи изграждането на конструкцията на амфитеатъра. През следващата седмица ще започне строителството на сграда на информационния център. "Наложи се да бъде направена малка промяна в трасето, където ще минава алеята на приказките, защото теренът в един от участъците е наклонен. В проекта не е предвидено също отводняване на амфитеатъра. Ще се наложи да има такова и то ще бъде финасирано от бюджета на Община Враца" - уточни инж. Красимира Георгиева.

"Нямаме никакви спънки. Получаваме пълно съдействие от Община Враца, от инвеститорите, от авторския и строителен надзор. Ще използваме всеки хубав ден за работа" - каза инж. Росен Додушки, представител на консорциума-изпълнител на обекта ДЗЗД "Враца - Леденика".

Стойността на проекта е около 5.5 милиона лева, а самото изграждане на парка е за 1 560 000 лева. Очаква се строителството да приключи до юни 2013 г.
 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM