Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ТЪРЖЕСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ
НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ВРАЦА

      
      
      
      

Тържествената сесия, посветена на празничния за Враца 1 юни, започна в 10 ч. с националния химн в изпълнение на свещеническия хор към врачанска митрополия. "Първи юни носи всички най-вълнуващи чувства от емблематичните за Враца и България Ботеви дни, привлича и събира в подножието на Врачанския балкан хиляди Ботеви поклонници и гости от страната и чужбина. Това са наистина паметни мигове, в които се оглеждат нашите дела и изяви, посветени на Деня на града и на 138-та годишнина от подвига на Христо Ботев и неговите четници. В първоюнския ден - празникът на децата - ние отправяме най-хубави и искрени поздрави към децата на Враца. Велосипедната, спортните и детски площадки в жк "Дъбника" и жк "Медковец" разшириха възможностите за активни спортни занимания и пълноценен отдих на най-малките граждани. Представихме убедителни и аргументирани проектни предложения пред правителството и разполагаме с финансови средства в размер на 7 млн. лева за цялостно асфалтиране на основните улици в града, като съвсем скоро приключва процедурата по избор на изпълнител. С това поставяме ново начало, нов подход в поддържането на уличната мрежа във вид, който града ни заслужава! Със силни аргументи и добри проекти спечелихме финансиране за възстановяване на православния храм "Св. Николай". Постигнатото ни дава самочувствие и стимул за реализиране на програмата за управление и на започнатите проекти и за по-безболезнено решаване на проблеми и трудности. Убеден съм, че и занапред полезното взаимодействие и партньорство на местната изпълнителна власт и Общинския съвет, подкрепата от областната администрация и правителството ще имат единна цел - развитието на Враца и общината като привлекателно място за живеене, с ресурс и потенциал на нивото на съвременните критерии. Вярвам, че в тази посока ще имаме съдействието и подкрепата и на народните представители от област Враца." - каза в тържественото си слово кметът инж. Николай Иванов.
По традиция на тържествената сесия бяха връчени най-високите отличия на град Враца. Тази година със званието почетен гражданин бяха отличени дългогодишният председател на читалище "Развитие" и бивш зам.-кмет Румен Павлов и посмъртно видният общественик Първан Първанов. Неговата награда получи внукът му Николай Конов. Наградата на Враца бе присъдена на екипа на Драматично-кукления театър във Враца, чийто директор Анастас Попдимитров взе отличието и на състезателя по кикбокс с много национални и международни награди Асен Асенов. Общинският съвет награди и фотографа Тони Дуковски. Сред официалните гости в градската концертна зала бяха врачанският митрополит Калиник, евродепутатът Ангел Джамбазки, депутатите инж. Тотю Младенов и инж. Петя Аврамова, секретарят на областна администрация инж. Слави Димитров, заместник кметовете на Враца, делегациите от побратимените на Враца градове Серпухов, Вилньов льо Роа и Франкфурт на Одер, гости от Република Словакия, Република Румъния, Република Македония, Република Сърция, Република Албания и почетният консул на България в Марсилия, присъстваха също общински съветници, граждани и гости на града.

 

 .


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM