Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

КМЕТЪТ ПОДАРИ УНИКАЛНА КАРТА
НА ВСИЧКИ ПОХОДНИЦИ

Уникална карта на пътя на Ботевата чета получи всеки от участниците в 68-ия национален туристически поход "Козлодуй - Околчица". Дарението е от кмета на община Враца инж. Николай Иванов. Пакетите с картите за походниците бяха предадени на традиционната среща на кмета с ръководителите на групите, участващи в похода, която се провежда ежегодно в с. Баница. Картата съдържа историческа справка за подготовката, бойния път с паметните места по него и подвига на ботевата чета. Събитията от далечната 1876 г. са описани по дни. Картата проследява маршрута, по който са минали Войводата и четниците. Тя съдържа също карта на Враца със снимки и описание на всички забележителности в града.
"Добре дошли в община Враца. Благодаря на всички за това, че се включихте в похода. Без вашето участие Ботевите дни нямаше да имат тази пълнота. Тук съм за да засвидетелствам, че всичко до края на похода ще бъде наред. Може изцяло да разчитате, както и досега, на нашата подкрепа и помощ. Ще се радвам да се видим на Околчица" - с тези думи се обърна към участниците в срещата кметът инж. Николай Иванов.
В дискусията се включиха също зам.-кметовете инж. Николай Йорданов и Красимир Богданов. Ръководителите на групи единодушно им благодариха за перфектната организация на похода. Тази година в патриотичната проява участват 837 походници от цялата страна. Най-голяма е групата от Враца - 200 души. Следват групите от Стара Загора, Велико Търново, Чирпан, Видин, Бургас, Крумовград, Велинград и други. Най-малкият походник е седемгодишната Рая Петрашкова, а най-възрастният - 86-годишният Никола Ковачев. Кметът и заместниците му посетиха на място бивака и разговаряха с походниците.

Даниела Хитова
.


.


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM