Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

РИОСВ - ВРАЦА ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ
ДЕНЯТ НА ЗЕМЯТА
С ИНИЦИАТИВИ ЗА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ

Регионална инспекция по околна среда и водите - Враца, подкрепена от Агенция за закрила на детето, Враца и Природозащитен център "Натура" на 22 април ще отбележат Денят на Земята.
Тази година над един милиард души в 190 страни по света вземат участие в дейности, посветени на глобалната тема за годината: Зелени градове.
Докато населението на света мигрира към градовете и мрачната действителност относно промените на климата става все по-реална, нуждата от създаването на устойчиви общности се очертава като по-важна от всякога. Да преобразим нашите градове и да създадем устойчиво бъдеще чрез умни инвестиции в устойчиви технологии - това е посланието за обществена политика с поглед към бъдещето и образовано и активно общество.
Кампанията за зелени градове стартира през есента на 2013 г., за да помогне на градовете по света да стават по-устойчиви и да намалят своя въглероден отпечатък. Кампанията се фокусира върху три ключови елемента - сгради, енергия и транспорт. Основните цели са да се помогне на градовете да ускорят прехода си към по-чисто, по-здравословно и икономически по-добро бъдеще, чрез подобряване на ефективността на инвестициите във възобновяеми технологии.
Кампания на регионално ниво се осъществява с активната подкрепа на Агенция за закрила на детето, Враца. 2014 година е обявена за Година на правата на детето, както месец април е посветен на правото на децата на живот и развитие.

ПЛАНИРАНИ МЕРОПРИЯТИЯ ЗА ОТБЕЛЯЗВАНЕ
НА ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА - 22 АПРИЛ
НА РИОСВ - ВРАЦА

22. 04.2014 (вторник)
І. Начален час - 10.00ч.
Място: ЦДГ "Българче"
Участници - 23 деца, 5-6 години
1. Интерактивен урок на тема "Земята - нашият дом, нека я опазим" за формиране на познания за Земята и умения за опазването й
Край - 10.45ч

ІІ - Начало: 11.30ч.
Място: Манастирски дол в резeрват "Врачански карст"
Участници - 15 ученици, 4 клас от СОУ "Христо Ботев", гр. Враца
1. Разиграване на интерактивни игри с натрупване на знания за опазването на различните компоненти на околната среда и възможности за ограничаване на влиянието на факторите чрез застъпване на призива за действия срещу изменението на климата и създаване на зелени градове
2. Викторина с въпроси, свързани с Деня на Земята и възможни действия за предотвратяване на измененията на климата.
Край - 12,30ч

Инициативите се осъществяват с подкрепата на
"Отдел Враца" в Главна дирекция по контрол правата на детето към ДАЗД
и Природозащитен център "Натура" към ДПП "Врачански балкан"


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM