Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

НАЦИОНАЛНИЯТ ГАРАНЦИОНЕН ФОНД
Е ПОДКРЕПИЛ 4 ПРОЕКТА ПО ПРСР
В ОБЛАСТ ВРАЦА

Земеделски производители от област Монтана с проекти по Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г. са взели 4 облекчени кредита от търговски банки в размер на над 639 хил. лв. с подкрепата на Националния гаранционен фонд (НГФ). Това стана ясно днес във Враца по време на среща за разясняване на възможностите, предоставяни от Гаранционната схема по ПРСР.

"Всичките 4 проекта в региона са по мярка 121 "Модернизиране на земеделските стопанства", съобщи Борислав Богданов, главен експерт "Връзки с наредители и бенефициенти" в НГФ. Той добави, че два от проектите са за оборудване на животновъдни ферми, един е в областта на зърнените култури и един проект е за пчеларство.
"От началото на месец февруари сме подкрепили 51 нови кредита за 27 млн. лв.", уточни Борислав Богданов. НГФ е издал гаранции по общо 266 кредита на бенефициенти и така е подкрепил отпускането на кредити в размер на над 118,8 млн. лева, допълни още той.
НГФ издава допълваща обезпечението гаранция в размер до 80% от размера на заема. Издадените от Фонда 4 гаранции в област Враца са за над 490 хил. лв. Кредитите са с по-ниски от стандартните лихви, като бенефициентите са освободени от такси и комисиони. Гаранциите, издавани от НГФ, са до 10 години, а крайният срок за получаване на финансиране по схемата е септември 2015 г.
В събитието участваха още банкери и бенефициенти по мерки 121 "Модернизиране на земеделските стопанства", 122 "Подобряване икономическата стойност на горите" и 123 "Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти".
Утре ще се проведе информационна среща от 11.00 часа в читалище "Просвета" в гр. Хайредин, а през следващата седмица ще има разяснителни събития в Ловеч и Трявна.

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM