Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

УЧЕНИЦИ СЕ СЪСТЕЗАВАХА
ПО РОДОЛЮБИЕ

Отбори от четири врачански училища показваха знания в интерактивната игра "Познавам ли моята България?". Това състезание е поредната инициатива в новия сезон на Програмата за патриотично възпитание на Община Враца. Играта протече в три кръга, а участниците бяха от СУ "Св. Климент Охридски", СОУ "Отец Паисий", СОУ "Христо Ботев" и СОУ "Никола Войводов".

В първия кръг отборите трябваше да покажат сглобения от тях модел на средновековната крепост "Вратица" край Враца и да разкажат какво знаят за историята й. Във втория кръг участниците изтегляха билетче с маршрут в България.

По всеки от маршрутите имаше по три обекта, чиито макети бяха в залата. Участниците трябваше да ги разпознаят и да ги поставят на правилното място върху географската карта на България. Бързината бе водеща в третия кръг. За максимално кратко време отборите трябва да наредят пъзел, в който бе скрита някоя забележителност от България и подредения пъзел да поставят на точното му географско място.

Играта бе много оспорвана и журито, с председател зам.-кметът Красимир Богданов и членове археологът Александра Петрова и авторът на макета Анастас Величков, бе затруднено при избора на най-добрите. В крайното класиране първото място бе за отбора на СОУ "Христо Ботев", спечелил общо 97 точки. Само с четири точки по-малко завоюваха момчетата и момичетата от отбора на СОУ "Отец Паисий". С равен брой точки - по 82 - се класираха възпитаниците на СУ "Св. Климент Охридски" и СОУ "Никола Войводов". Съорганизатори на играта бяха Регионалният исторически музей, с представители археолозите Нарцис Торбов и Александра Петрова, и двете издателства "Камея дизайн" и "Колхида".

Даниела Хитова

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM