Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПРИЕХА ПРОГРАМАТА
ЗА "БОТЕВИ ДНИ '2014"

На 14 април, на третото заседание на Ботевския организационен комитет, ръководено от председателят на комитета и кмет на Община Враца инж. Николай Иванов, бе приет окончателният вариант на Програмата на "Ботеви дни '2014" и календара с културните прояви. Сред участниците в заседанието бяха също народният представител Тотю Младенов, зам.-областният управител Иван Даков, председателят на общинския съвет Малина Николова и зам.-кметът Красимир Богданов. Членовете на Ботевския организационен комитет приеха единодушно програмата след кратки дебати и само две корекции. Първата бе за удължаване с един ден на VІІ-та Национална среща на детските и младежки парламенти в България. По програма тя трябваше да се проведе от 31 май до 2 юни. След предложение на председателя на Ученическия общински съвет Николай Николов, срещата ще започне още на 30 май следобяд, за да има достатъчно време за дискусии по актуални теми. Второто допълнение бе, че на 31 май в 10.30 ч. пред паметната плоча на къщата на Иванка Ботева ще бъдат поднесени цветя. Събитието по традиция предшества литературното четене на жените поетеси, което тази година е в същия ден от 11 ч.

Депутатът Тотю Младенов предложи на концерта на симфониета "Враца" в пещерата "Леденика" на 31 май в 11 ч. да бъдат поканени и посланици от различни държави. Заместник областният управител Иван Даков отчете свършената работа по подготовката и обезпечаването на традиционния поход "Козлодуй - Околчица", който ежегодно се финансира от държавата. Според предварителните заявки, тази година в него ще се включат 300 походници от различни градове на България. За първи път в похода ще участва и група от Санкт Петербург - Русия. На обсъждане бе подложен и въпросът за избор на режисьор на тържествения концерт, който се провежда ежегодно на 1 юни вечерта преди митинга-заря. До окончателно решение не се стигна. Ботевският комитет упълномощи кмета инж. Николай Иванов да направи избора на режисьора.
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM