Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ИНВЕСТИТОРИ ОТ ТУРЦИЯ
ПРОЯВЯВАТ ИНТЕРЕС КЪМ ВРАЦА

Депутатът инж. Тотьо Младенов и кметът на Враца инж. Николай Иванов участваха в работна среща с представители на бизнеса в гр. Бурса, Турция. Визитата е продължение на проведени преди няколко месеца разговори между инж. Тотьо Младенов, инж. Николай Иванов и Фикрет Инджи. На нея турският бизнесмен, който е собственик на "Алкомет" - Шумен и член на бизнес сдружението "Балкансиад", е заявил интереса на неговите колеги към инвестиции в Северозападна България, включително във Враца. Специалният интерес на инвеститора към нашия град е предизвикан и от познанството му с депутата Младенов.
В срещата в Бурса са взели участие представители на бизнеса в различни сфери на икономиката на Турция. От българска страна, освен представителите на Враца, са се включили областните управители на Шумен, Търговище, Разград и Русе, и председателят на общинския съвет в Русе. Четирите града участват в Североизточната българо-турска стопанска камара, към която турските бизнесмени също проявяват интерес за сътрудничество.
"Проведохме разговори за възможностите за инвестиции в областта на текстилното производство и изработването на технически елементи за автомобилостроенето. Това са едни съвсем първоначални разговори, предстоят срещи. Договорихме се, че по време на пловдивския панаир, през септември тази година, в един от дните на изложението група от турски бизнесмени ще пристигне във Враца за среща с техни колеги и представители на Търговско-промишлената палата и Стопанска камара" - каза инж. Тотьо Младенов.

Даниела Хитова 


 


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM