Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

МАЛИНА НИКОЛОВА:

ПРОГРАМА "КРАСИВА БЪЛГАРИЯ"
ДАВА ДОБРИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ОБЩИНИТЕ

Програма "Красива България" на Министерството на труда и социалната политика дава добри възможности на общините да обновяват или да изграждат обществената среда, като в същото време създават условия за стимулиране заетостта на работната сила.
Общински съвет - Враца ще подкрепи и тазгодишното участие на Община Враца с проект по МЯРКА 01 "Подобряване на обществената среда в населените места". От докладната на кмета инж. Николай Иванов е видно, че в проекта за 2014 година са включени няколко важни обекта в общината, коментира председателят на местния парламент Малина Николова.
Предвиден е ремонт на детски и спортни площадки в ж.к. "Самуил", който включва обновяване на парковата зона /алеи, пейки и парково осветление/, ремонт и оборудване на две детски площадки, реконструкция и оборудване на игрище за мини-футбол с изкуствена трева, игрище за баскетбол и обособяване на зона за тенис на маса. Стойността на проекта е 168 000 лв., като съфинансирането от Община Враца е 84 210 лв.
Изграждане на многофункционална зала, с приемни и помощни помещения в село Власатица е следващият обект, включен в проектното предложение. Той е на стойност 126 315 лв., като съфинансирането е в размер на 63 157 лв.
37 894 лв. е стойността на проекта за ремонт на детска площадка в кв.72, ул. "Борис Коцев". За него се предвижда обновяване и оборудване на детска площадка за деца от 3 до 12-годишна възраст, облагородяване на парковото пространство, осветление и монтаж на пейки. Съфинансирането е в размер на 18 947 лв.
Детска площадка ще бъде изградена и в ж.к. "Подбалканска". Изграждането и оборудването на детската площадка включва ограда, осветление, пейки, както и ремонт на пешеходни алеи за достъп от двете страни на площадката. Стойността на проекта е 45 263 лв., а съфинансирането от Община Враца - 22 631 лв.
Предложените обекти са с висока степен на обществена значимост и съм уверена, че общинските съветници ще одобрят предложението с пълно мнозинство, допълни Малина Николова.

 
 


 


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM