Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ПАТРИОТИ ОТ БЪЛГАРИЯ, МАКЕДОНИЯ
И ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ
ПОЧЕТОХА ПОДВИГА НА МАРА БУНЕВА

За поредна година в центъра на Скопие се стекоха стотици хора, за да почетат паметта на великата българска героиня Мара Бунева, дала живота си, за да защити правата на своите братя и сестри българи, станали жертва на сръбския окупатор на Вардарска Македония.
Над триста членове и симпатизанти на ВМРО от Кюстендил, Перник, Благоевград, Враца и София, подкрепени от Българския културен клуб Скопие, както и българи от цяла Македония и от Западните покрайнини, сведоха глава пред подвига на Бунева.
Дворът на църквата "Св. Димитър" се оказа тесен да побере цялото множество. След панихидата, развявайки знамената на 120 - годишната организация, всички се отправиха към каменния мост. Тук за поредна година между изникналите паметници на знайни български и незнайни "антични" дейци бе поставена плоча, бележеща борбата на местните българи със сръбският поробител.
След кратко слово от страна на председателя на БККС - Лазар Младенов,всички присъстващи с пълен глас запяха "Изгрей на свободата" и "Шуми Марица". Новата плоча бе обсипана с венци и цветя.

За съжаление, ненавистта на сърбо-македонистите към всичко българско се прояви за пореден път. Само 5-6 часа след поставянето, плочата на Мара Бунева отново бе разбита. Остава Българското правителство да си направи изводите, трябва ли да дава безрезервната си подкрепа за една държава, крадяща чужда история и непризнаваща правото на хиляди македонци (120 000 имат български паспорти) да се нарекат българи.

 
 


 


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM