Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

"ТОПЪЛ ОБЯД"

Програма "Топъл обяд" е създадена през 2004 г. и се реализира в рамките на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК. Основната цел на програмата е да се подпомогне физическото развитие на деца в неравностойно положение и чрез топлия обяд те да се върнат в училище. С различни кампании се набират средства и се финансират проекти "Топъл обяд" за ученици от цялата страна.
Много често топлият обяд в трапезариите на БЧК се оказва единственият повод нуждаещите се български деца да посещават учебните занятия.
Целта е да се подпомогне нормалното физическо развитие на децата, както и да се съдейства за намаляване заболеваемостта им, произтичаща от нередовното и непълноценно хранене. Осигуряването на храна на някои особено нуждаещи се ученици чрез включването им в проекта "Топъл обяд" е единствената възможност те да посещават редовно учебните занятия.
За тази цел в във Враца беше разположена касичка в магазин Кауфланд. За периода 25.11.2013-06.01.2014г. жители и гости на града пуснаха в нея 950.30лв.
В област Враца тази година топъл обяд получават общо 50 деца, ученици в ОУ "Отец Паисий" - с. Софрониево и ОУ "Христо Ботев" - с. Крушовица, община Мизия. И с двете училища договорите са сключени за 90 учебни дни, считано от 02.12.2013г. Стойността на 1 обяд е 2,00лв.
Дарения все още могат да бъдат направят и чрез:
" SMS на номер 1255, цената на един SMS е 1 лв. без ДДС
" чрез гласови обаждания на телефон 0900 0 1255 за абонати на Мтел на цена 1 лв. без ДДС
" чрез гласови обаждания на телефон 0900 5 1255 за абонати на Vivacom на цена 0,99 лв. без ДДС
" он-лайн дарение >>
" дарение по каузата Топъл обяд на БЧК в офисите на Easy Pay
" банков превод на:
Банкова сметка в лева на програма "Топъл обяд":
IBAN в BGN: BG37UNCR 7000 1500 5335 32
BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк
Адрес: ул. "Калоян" 3, София 1000, България
 
 


 


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM