Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

КМЕТОВЕТЕ ИСКАТ ПОВЕЧЕ ФИНАНСИ
ЗА ДЕЦАТА, ПЪТИЩАТА
И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРОЕКТИ

Три са направленията, за които кметовете от врачанска област настояват да получат по-голяма субсидия в бюджета за 2013 г. Това са грижата за децата и социално уязвимите групи, поддържането на общинските пътища и осигуряването на съфинансиране по европейските проекти. Темите бяха обобщени от кмета на Враца инж. Николай Иванов, който бе домакин на днешния Ден на диалога между местната и законодателната власт. В дискусията се включиха депутатите Георги Божинов, Венцислав Лаков и д-р Валери Ангелов, Румен Маноев - член на Управителния съвет на НСОРБ и кмет на Козлодуй, кметовете на Мездра - Иван Аспарухов, на Роман - Красимир Петков, на Криводол - Петър Данчев и зам.-кметът на Мизия Николай Нековски, председателят на общинския съвет във Враца инж. Петя Аврамова. На срещата, организирана от НСОРБ, присъстваха също председатели на общински съвети в региона, секретари на кметства, представители на местни и национални медии.

Освен местните проблеми и очакванията, свързани с бюджет`2013, бе разгледан и въпросът за предстоящите промени в законодателството за местните финанси. Изказани бяха опасения, че ако Законът за местните данъци и такси бъде приет във варианта, в който се подготвя, той ще ликвидира всичко постигнато досега от местната власт в посока децентрализация. Обсъдени бяха и предстоящите промени във водния сектор.
"На тази среща ясно пролича волята и на народните представители, и на кметовете да се ангажираме с многото и сероизни проблеми, които бяха дискутирани. Надявам се преговорите между Националното сдружение на общините в Република България и правителството да доведат до решаването поне на част от проблемите" - каза в заключение кметът на Враца инж. Николай Иванов.

И тримата присъстващи депутати изразиха своята готовност да подкрепят исканията на кметовете при обсъждането на новия бюджет.

Даниела Хитова 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM