Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ОИЦ-ВРАЦА СЪБИРА ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ЗА НОВИЯ ПРОГРАМЕН ПЕРИОД 2014-2020

При голям интерес преминаха двете кръгли маси, проведени от Областен информационен център - Враца в областта. Срещите се реализират в рамките на инициативата "Научени уроци", която се осъществява от мрежата от 28 информационни центъра и преминава под егидата на вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова. Целта на инициативата е да се подобрят процедурите за изпълнение на проекти, финансирани от оперативните програми през новия програмен период. В общините Враца и Бяла Слатина над 70 бенефициенти - представители на общинската администрации, НПО, читалища и бизнеса се включиха в дискусията. Модератор на срещата бе Мария Панайотова ръководител на Европа Директно-Враца, която също сподели своя опит в работата с проекти. Екипът на центъра запозна участниците с резултатите от събраните анкети и благодари за активността при провеждането на инициативата.

Липсата на оборотни средства, трудности при отчитане и тежките процедури на съгласуване, са сред проблемите, с които се сблъскват бенефициентите при кандидатстване и реализация на проектите. Бизнесът търси увеличение на авансовите плащания, а читалищата искат повече възможности, единно решение за статута им, както и съдействие при намирането на оборотни средства. Бенефициентите настояват за уеднаквяване на правилата, по-добра координация между ангажираните институции и въвеждане на електронно кандидатстване и отчитане. Не по-малък е и проблемът с процедурите за избор на изпълнител и дългите срокове за обжалване, които забавят като цяло изпълнението на проектите.

Всички препоръки и предложения от кампанията ще бъдат обобщени и предоставени на управляващите органи на оперативните програми. До края на годината предстои и провеждането на национална кръгла маса за обсъжда и обобщение на всички предложения.


 


 

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM