Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ИКОНОМИЧЕСКОТО СЪСТОЯНИЕ НА ВРАЦА
И СЕВЕРОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ

Областният управител на Враца инж. Венцислав Василев проведе първа по рода си среща - дискусия с министър - председателя на Република България, доц. д-р Пламен Орешарски, в Областна администрация Враца.
Участие взеха кметовете на всички общини на област Враца, както и депутатите Янаки Стоилов, Минчо Минчев и Тотю Младенов.
Темата на срещата бе социално-икономическото развитие на Област Враца.

Губернаторът представи пред г-н Орешарски Визията за развитие на Област Враца, която включва няколко приоритети за развитие на областта. Първият е за изграждане на мост на река Дунав - Оряхово-Бекет и свързаното с него изграждане и довършване на важни обекти от пътната инфраструктура. Другите приоритети включват - развитие на бубарството като традиционен отрасъл - чрез партньорство с Текстилен клъстер "Коприна" в община Бяла Слатина и в последствие други общини в СЗР. Възобновяване на част от производствената дейност на "Химко", изграждане на Национално хранилище за Радиоактивни отпадъци на площадката на АЕЦ Козлодуй и възстановяване на закритото военно поделение 52380 в град Враца.
"Визията на Област Враца е изготвена така, че да има баланс, с цел да се обърне внимание на всяка община от Област Враца.", заяви инж. Венцислав Василев.
На срещата, кметовете от областта имаха възможност да представят пред г-н Орешарски проблемите в общините, които ръководят. Градоначалниците бяха подготвили списъци с проекти, които предвиждат за реализация през периода 2014 - 2020г., които бяха предадени на Министър-председателя.
"Бюджетната рамка е в процес на изготвяне, а Враца и Северозападна България стоят като приоритет , за повишаване на икономическото състояние в този район.", отбележи доц. д-р Пламен Орешарски.

 


 

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM