Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ЧАС ПО РОДОЛЮБИЕ
СЪБРА ДЕЦА ОТ ДВЕ СЕЛА

Братята на двамата видни революционери Васил Левски и Христо Ботев са били сред ботевите четници. Един от участниците в четата - Димитър Ночев - е бил предаден на турците от собствения си баща. Най-малкият четник е бил само на 16 години и се е казвал Александър Чендов. Тези интересни факти, свързани с ботевата чета, бяха представени от Росица Кузманова от Мемориален комплекс "Ботев път" в часа по родолюбие, в който участваха деца от селата Паволче и Челопек. Момчетата и момичетата не просто слушаха исторически данни за Ботев и четниците, но и сами разказваха за героите. Всички места, паметните знаци и паметниците, разположени по пътя на четата на територията на Врачанска област бяха представени в презентация.

В два отбора младите родолюбци от двете села се състезаваха кой по-бързо и по-точно ще отбележи върху карта маршрута, по който е минала четата. Най-точно бяха определили пътя от Козлодуйския бряг до лобното място на Войводата Бианка, Ваня и Венелин от Челопек и Йоан, Десислава и Мария-Магдалена от Паволче.

Те получиха награди, които им бяха връчени от зам.-кмета на Враца Красимир Богданов. Поощрителни награди имаше за Божидар от Челопек и Летисия от Паволче. Специална награда за презентацията си по темата получи 13-годишната Татяна Данаилова от Паволче.

На всички участници бяха раздадени патриотични албумчета и материални награди за активното им участие в часа по родолюбие, който бе организиран от Община Враца, Мемориален комплекс "Ботев път" и читалище "Фар 1930" в с. Паволче.

Даниела Хитова 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM